Over deze site

Kinderen vliegen uit. Maar soms wel heel ver: ze emigreren of verhuizen naar een ander land of zelfs continent, vanwege hun werk of voor de liefde. Hoe ervaren de ouders het vertrek van hun kind? En hoe gaan ze er mee om als er kleinkinderen komen?  

‘Ik blijf achter’ is een site voor ouders en grootouders wiens kinderen en kleinkinderen in het buitenland wonen. Bent u zo’n ouder, dan vindt u op deze site verhalen van ouders die in een zelfde situatie zitten. 

Deze site is een initiatief en in het beheer van Monique Nelen-Oomkens. Zij heeft een zoon die in Japan woont en getrouwd is met een Japanse. Ze heeft  drie kleinzoons in Japan. Over haar ervaringen schreef zij een boek: “Okasan Moeder uit Holland” Een boek wat u nog steeds kunt bestellen, ook als E-book. Bol.com of Free Musketiers.  Mocht je boek niet kunnen bestellen via de bovenstaande uitgever of website, laat dan een bericht achter. Dan kan ik het voor je bestellen.  

Okasan, Moeder uit Holland

Vanaf NU te bestellen het 2e boek “Mag ik je missen”  kijk even op Lecturium Uitgeverij.
Met dit boekje wil ze een breder beeld geven waar achterblijvers mee te maken krijgen, b.v. tradities die niet voorgezet kunnen worden. Hoe reageren familie­leden en de omgeving als je te maken hebt met een emigratie. Hoe overleefd een achterblijver in de wereld waar emigratie zo normaal is? Het is geen roze bril waar onze kinderen in leven, maar we komen we wel langzaam achter dat het gras nergens anders groener is, althans misschien tijdelijk.