Vandaag e-mail gekregen van mijn dochter dat ze niet meer terug komt na een vermeende vakantie naar Grand Canaria.


Uit de mail blijkt dat ze dit goed had gepland. Ik ben mijn dochter en kleinzoon van 7 jaar kwijt, zomaar op één dag.

Mijn dochter en ik zijn geen beste vrienden, maar mijn kleinzoon kwam elke 14 dagen op bezoek en bleef overnachten. Wat kan ik nu doen? We hebben niet eens gedag kunnen zeggen, hij is zomaar met zijn mama en haar vriend vertrokken.

Ik heb samen met mijn ex-echtgenoot twee jaar de opvoeding van ons kleinkind overgenomen van de mama, omdat ze dit toen niet aankon.

En nu is hij weg… gewoon weg… Wat zijn onze rechten als grootouders? Mogen wij ons kleinkind nog zien? We hebben altijd een heerlijk tijd gehad met onze kleinzoon en hij heeft hier alles, een kamertje, zijn speelgoed, alles is hij kwijt… Ik ben ten einde raad…

Dorine

3 thoughts on “Ten einde raad…

 1. Hallo Dorine
  Ik las net je berichtje, erg voor je. Begrijp dat je wanhopig bent. Weet niet waarom je geen beste vrienden met je dochter was, maar ze vertrouwde je toch genoeg om haar zoontje op te laten voeden door jou en je ex man. Hoe is je relatie met haar vriend en de relatie van je dochter met haar vriend.
  Weet niet of grootouders ook rechten hebben.
  Zou even rustig aan doen en vooral niet op verwijtende toon een mail gaan sturen. Dit haalt niets uit denk ik.
  Misschien zoeken ze zelf wel toenadering.Gran Canaria is niet zo ver, misschien is er een mogelijkheid om ze te bezoeken, op neutraal terrein en met ze te praten, en een regeling te treffen contact te houden.
  Het blijft je dochter en kleinzoon, laat ze weten dat je van ze houd.
  Veel sterkte
  Brigitte

 2. Hoi, Dorine

  Ik lees je berichtje, heftigheid alom. Ik denk dat er op dit moment eerst even rust moet komen. Daarna is je onmacht er niet minder om. Maar inderdaad je dochter heeft er wel vertrouwen in om haar zoontje bij jou te laten. Neem even de rusten tot de paniek uit je lijf is. Daarna zou ik alles in werking stellen om weer contact te krijgen,op een rustige manier. Er zijn altijd wegen die je kan bewandelen en dus ook niet opgeven. Maak er geen strijd van, maar laat wel zien vooral aan je kleinkind dat je hem mist. Hij zal jou missen, maar een kind wil geen keus maken tussen zijn moeder of Oma. Probeer daarin de wijste te zijn. Succes en met betrekking tot je dochter, open je hart ookal is het moeilijk. Ze is en blijft toch je kind. Ik wens je veel sterkte toe.

  Monique Nelen

 3. Beste Dorine,

  Het emigreren of verhuizen naar Gran Canaria is voor jou niet het allerergste. Het is de niet goede relatie met je dochter wat je pijn doet.
  Gran Canaria is niet ver er zijn vele aanbiedingen om er te komen.
  Ook inclusief een appartementje etc. Er zijn losse tickets en misschien kan je via internet een iets huren.
  De scholen op Gran Canaria hebben lange vakanties. Bijna 3 maanden, misschien kan je aanbieden om op te passen.
  Ik hoop dat je het oude zeer kan uitpraten, want ik kan zo begrijpen dat je het goed wilt hebben ook voor je kleinzoon waar je zoveel van houdt en waar je op gepast hebt.
  Is je dochter officieel uitgeschreven uit Nederland?
  Gran Canaria is een fijn eiland, maar hoge werkloosheid en vaak hard werken. Zou zij dit volhouden? Laat weten, dat als het mislukt jij er voor haar en je kleinzoon bent.
  Probeer eerst of het mogelijk is haar daar eens te bezoeken.
  Ryanair vliegt goedkoop vanaf Eindhoven. Zeg tegen haar, dat je veel van haar houdt ondanks de misverstanden en verwijdering.
  Heel veel sterkte voor je en ook vooral allebei wijsheid, het leven is tekort om het niet bij te leggen en elkaar te accepteren hoe je bent.
  Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *